Albania respinge propunerea de a găzdui centre de primire a migranților care se îndreaptă spre UE

114
Albania respinge propunerea de a găzdui centre de primire a migranților care se îndreaptă spre UE - migranti2-1530082138.jpg

Articole recomandate

Albania a respins propunerea de a putea găzdui centre de primire a migranților care se îndreaptă către țări membre ale Uniunii Europene, transmite miercuri dpa.


''Albania nu ar accepta niciodată astfel de tabere de refugiați chiar dacă în schimb i s-ar oferi statutul de membră a Uniunii Europene'', a declarat premierul albanez Edi Rama, într-un interviu apărut miercuri în cotidianul german Bild.


Rama a subliniat că Albania a dorit întotdeauna să contribuie la soluționarea problemelor paneuropene, dar a precizat că a face din țara sa un fel de 'dig' în calea migranților care vor să ajungă în UE reprezintă o 'soluție periculoasă'.


Cancelarul austriac Sebastian Kurz și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, au sugerat ca țările balcanice să găzduiască centre de primire a solicitanților de azil.


De asemenea, premierul italian Giuseppe Conte a prezentat un plan în 10 puncte ce reia mai multe idei propuse de precedentele guverne de la Roma, precum împărțirea de către statele membre a responsabilității în cazul migranților salvați pe mare și crearea unor centre în nordul Africii unde să fie procesate cererile de azil ale acestor persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0804 secunde