AL ȘAPTELEA ASASINAT ANUL ACESTA! Încă un jurnalist a fost împușcat mortal

178
AL ȘAPTELEA ASASINAT ANUL ACESTA! Încă un jurnalist a fost împușcat mortal - patrondeteleviziuneuciscusangere-1532513788.jpg

Articole recomandate

Un jurnalist a fost asasinat marți în apropiere de Cancun, în statul turistic Quintana Roo (estul Mexicului), au anunțat autoritățile locale, citate de AFP.


'Guvernul statului Quintana Roo deplânge moartea jurnalistului Ruben Pat, directorul săptămânalului Playa News, ucis în această dimineață cu focuri de armă în localitatea Solidaridad', scrie într-un comunicat difuzat de guvernul acestui stat, potrivit Agerpres.

Potrivit primelor elemente furnizate de către autorități, jurnalistul se afla în afara unui bar când a fost împușcat mortal în acest oraș cunoscut și sub numele Playa del Carmen, situat la aproximativ 60 de kilometri de celebra stațiune balneară Cancun.

Autoritățile judiciare locale au condamnat într-un comunicat 'intimidarea exercitată împotriva profesiei de jurnalist prin atacuri violente', promițând să facă dreptate victimei.

La 30 iunie, un alt jurnalist al acestui săptămânal online, José Guadalupe Chan, de 35 de ani, a fost împușcat în același stat de pe coasta Caraibelor.

Mexicul este una dintre țările cele mai periculoase pentru exercitarea meseriei de jurnalist. De la începutul anului, cel puțin șapte reporteri au fost uciși. În 2017, 11 jurnaliști au fost asasinați în această țară și în total mai mult de 100 începând din anul 2000, potrivit mai multor organizații neguvernamentale pentru apărarea libertății de expresie. În cazul celor mai multe dintre aceste crime, autorii nu au fost trași la răspundere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5363 secunde