Air France a refuzat să îmbarce 15 persoane către SUA, după ce Trump a semnat decretul împotriva migrației

169
Air France a refuzat să îmbarce  15 persoane către SUA, după ce Trump a semnat decretul împotriva migrației - airfrance-1485779315.jpg

Articole recomandate

Air France a refuzat deja să îmbarce 15 persoane către Statele Unite, după ce președintele american Donald Trump a semnat un decret prin care interzice intrarea în țară a cetățenilor a șapte țări cu populație majoritar musulmană, potrivit unor surse din cadrul companiei, relatează AFP.

Decretul prezidențial, care a intrat în vigoare imediat ce a fost semnat vineri seara, interzice pătrunderea pe teritoriul Statelor Unite a cetățenilor Iranului, Irakului, Yemenului, Somaliei, Sudanului și Libiei pentru o perioadă de 90 de zile. Toți sirienii au interdicția de a intra pe teritoriul american până la noi ordine, potrivit news.ro.

Pasagerii a căror îmbarcare a fost refuzată de Air France sunt cetățeni din aceste țări, "dar asta nu înseamnă că veneau neapărat din aceste țări", a precizat purtătorul de cuvânt.

"I-am preluat pe toți acești pasageri în grijă, nimeni nu este blocat la Paris, am adoptat dispozițiile necesare în vederea retrimiterii acestor persoane către punctul lor de origine", a subliniat el.

Air France a preconizat să avertizeze pasagerii prin e-mail sau SMS cu privire la noile reguli, pentru a-i ajuta să evite să ia un zbor și să fie refuzați, odată ajunși la Paris, să se îmbarce la bordul unui avion Air France către Statele Unite.

"La fel ca toate companiile aeriene, Air France este obligată să se conformeze exigențelor cu privire la intrarea pe teritoriul țărilor pe care le deservește și nu este, cu acest titlu, autorizată să îmbarce, în cunoștință de cauză, pasageri către o destinație în care accesul le este interzis", a subliniat compania într-un comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6545 secunde