AFP - Elton John solicită măsuri rapide post-Brexit pentru ca artiştii să poată cânta

612
AFP - Elton John solicită măsuri rapide post-Brexit pentru ca artiştii să poată cânta - eltonjohn-1623417086.jpg

Articole de la același autor

Cântăreţul Elton John a cerut Guvernului de la Londra să găsească o soluţie pentru a facilita turneele artiştilor britanici în Uniunea Europeană după Brexit.

El avertizează în legătură cu o „catastrofă iminentă” şi cu pierderea unei „generaţii de viitoare talente” din cauza restricţiilor de călătorie adoptate după ce Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, informează AFP şi DPA.

Afectaţi deja de întreruperea concertelor din cauza pandemiei de coronavirus, muzicienii şi profesioniştii din industria spectacolelor din Marea Britanie au nevoie de la 1 ianuarie 2021 de viză pentru a susţine turnee de peste 30 de zile în Uniunea Europeană.

Elton John a anunţat că s-a întâlnit luna trecută cu ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, alături de soţul lui, David Furnish, şi de Craig Stanley, un reprezentant al agenţiei de concerte şi turnee Marshall Arts, pentru a discuta despre această chestiune. Declaraţia starului Elton John a fost citită de Craig Stanley în cadrul unei audieri la Comisia pentru Digital, Cultură, Media şi Sport în vederea aranjamentelor necesare pentru obţinerea de vize de către rezidenţii britanici care lucrează în industriile creative.

„Sincer vorbind, în prezent suntem în mare pericol să pierdem o generaţie întreagă de talente din cauza marilor goluri lăsate în acordul comercial semnat de Guvernul nostru. Artiştii noi şi emergenţi nu vor mai putea să susţină concerte în mod liber în Europa - o parte esenţială a educaţiei şi dezvoltării lor - din cauza costurilor prohibitive ale vizelor şi permiselor de muncă”, a declarat Elton John.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3156 secunde