Afirmațiile lui Hollande cutremură Franța. A ordonat asasinarea a patru teroriști

328
Afirmațiile lui Hollande cutremură Franța. A ordonat asasinarea a patru teroriști - afirmatiihollande-1476965264.jpg

Articole recomandate

Afirmațiile președintelui francez Francois Hollande, potrivit cărora ar fi ordonat asasinarea a cel puțin patru teroriști, publicate în cartea "Un președinte nu ar trebui să spună asta...", stârnesc critici și nemulțumiri chiar și în rândul taberei sale, inclusiv în guvern, scrie cotidianul de dreapta Le Figaro.

Cartea de confesiuni scrisă de Fabrice Lhomme și Gerard Davet, în urma discuțiilor purtate cu președintele Francois Hollande, cuprinde informații compromițătoare sau chiar secrete, consideră Le Figaro.

Cel mai recent exemplu este ordonarea uciderii a cel puțin patru teroriști, care ar fi fost executați de membrii serviciilor secrete DGSE.

Întrebat despre "operațiunile Homo" (omucideri, în vocabularul militar francez), Francois Hollande le-a spus celor doi ziariști: "Am decis cel puțin patru, dar alți președinți au decis mai multe".

O lună mai târziu, șeful statului a încercat să relativizeze afirmațiile sale.

"Sunt fantasme. Nu dăm permise de ucis. Există o listă cu numele tuturor oamenilor care au fost eliminați, asta am spus-o, dar nu stabilim o listă cu nume spunând: «Pe aceștia trebuie să-i eliminați!»".

Pe lângă criticile apărute în dreapta politică, președintele este atacat și din tabăra sa, scrie Hotnews.ro.

Jean-Marc Ayrault, care i-a fost prim-ministru lui Hollande și care acum este ministru al Afacerilor Externe, nu s-a ferit nici el să-l critice: "Un președinte nu ar trebui să spună asta, răspunsul este în titlu, este singurul lucru interesant din carte".

În această carte, Hollande l-a descris pe Ayrault, în perioada în care era premier, drept o persoană care "își făcea meseria fără un entuziasm neobișnuit" și "atât de loial, încât era practic de neauzit". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5038 secunde