Afganistan: Cel puțin opt morți într-un atentat sinucigaș

205
Afganistan: Cel puțin opt morți într-un atentat sinucigaș - afganistanatentatsinucigas-1528117913.jpg

Articole recomandate

Cel puțin opt persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaș cu bombă care s-a produs, ieri, în vestul capitalei afgane Kabul, unde avea loc o adunare a clericilor musulmani pentru denunțarea terorismului și apeluri la pace, transmit Reuters și AFP, citând surse oficiale.

Un atacator sinucigaș a detonat un dispozitiv exploziv în apropierea clericilor care părăseau un cort uriaș unde participaseră la adunare, au relatat surse citate de Reuters. Atentatul nu a fost deocamdată revendicat.

Capitala afgană se confruntă cu o intensificare a atacurilor împotriva forțelor de securitate și a civililor de când talibanii au anunțat lansarea ofensivei de primăvară, la 25 aprilie. Atacurile nu dau semne că se opresc în timpul Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor.

La 30 aprilie, două explozii au provocat moartea a 26 de persoane, printre care nouă jurnaliști.

Miercurea trecută, bărbați înarmați au luat cu asalt sediul puternic întărit al Ministerului de Interne, într-un atac care a durat mai mult de două ore.

Multe atacuri au fost revendicate de organizația jihadistă Stat Islamic, dar responsabilii de securitate le pun mai degrabă pe seama rețelei Haqqani, o grupare afiliată talibanilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3562 secunde