Afganistan: Atentat sinucigaș la Kabul, soldat cu mai mulți morți

95
Afganistan: Atentat sinucigaș la Kabul, soldat cu mai mulți morți - afganistan-1521645458.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 26 de persoane au fost ucise și 18 au fost rănite, ieri, într-un atac sinucigaș comis în apropierea unei moschei șiite la Kabul, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, relatează Reuters.


Un atacator sinucigaș și-a detonat încărcătura explozivă în apropierea moscheii șiite Kart-e Sakhi din vestul Kabulului, țintă a atacurilor militanților și în trecut, a declarat oficialul afgan.


Atentatul a avut loc în timpul sărbătorii Nawruz care marchează începutul noului an persan, însă considerată de islamiști o sărbătoare păgână.


Explozia s-a produs în momentul în care credincioșii ieșeau din moschee, aflată lângă principala universitate din Kabul.


Pentru moment, nicio grupare nu a revendicat atacul, survenit la patru zile după un alt atac sinucigaș cu mașină capcană comis de talibani în capitala afgană și soldat cu doi morți și mai mulți răniți.


Mai mult de 10.000 de civili au fost răniți sau uciși în conflictul din Afganistan în 2017, dintre care aproape 2.300 au fost uciși sau răniți în atentate, potrivit ONU.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6279 secunde