Mai multe ştiri online:

Afacerea Huawei. NATO ar putea întrerupe comunicarea cu Germania

Ştire online publicată Vineri, 15 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Comandantul suprem al forțelor aliate în Europa, generalul american Curtis Scaparrotti, a avertizat Germania că forțele NATO vor înceta să mai comunice cu partenerii lor germani dacă Berlinul va colabora cu grupul chinez Huawei pentru infrastructura sa de 5G, informează AFP. 
„Ne este teamă că structura comunicațiilor lor va fi compromisă, deoarece mai ales cu sistemul 5G, a cărui lățime de bandă este ultra largă, capacitatea de extragere a datelor este incredibilă”, a declarat șeful forțelor NATO în fața unei comisii parlamentare a Congresului SUA. 
„Dacă 5G este integrat în sistemul lor de comunicare militară, nu vom mai comunica cu ei prin acest sistem”, a avertizat el. „Și pentru militari, aceasta ar fi o problemă”, a adăugat Scaparrotti. 
Generalul Scaparrotti a fost întrebat despre discuțiile comerciale în curs de desfășurare în Europa, în special în Germania, cu grupuri de telecomunicații chineze cu ar fi Huawei și ZTE. 
Germania urmează să lanseze licitații la mijlocul lunii martie pentru viitoarea infrastructură de telecomunicații mobile 5G, iar cancelarul Angela Merkel a promis că va discuta cu Washingtonul înainte de a face eventuala alegere pentru Huawei.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8686 secunde