Adversarul Angelei Merkel vrea un răgaz suplimentar pentru Grecia

307
Adversarul Angelei Merkel vrea un răgaz suplimentar pentru Grecia - germania-1349015335.jpg

Articole recomandate

Candidatul social-democraților germani (SPD) la funcția de cancelar, Peer Steinbrück, a afirmat că Greciei trebuie să i se dea timp pentru a-și respecta angajamentele asumate față de creditori, potrivit unui interviu apărut în ediția de ieri a publicației "Welt am Sonntag".


"Grecii trebuie să-și respecte angajamentele, însă ar trebui să le dăm mai mult timp", a declarat adversarul cancelarului Angela Merkel la alegerile parlamentare din 2013, provenit din rândul principalului partid al opoziției din Bundestag. 
Steinbrück, a cărui candidatură a fost lansată oficial, vineri, de către conducerea SPD, a invitat-o pe Angela Merkel ca, "în sfârșit, să le spună adevărul germanilor", și anume că "Grecia va fi incapabilă să împrumute bani de pe piața de capital în următorii 7-8 ani". 
"Cât timp se va întâmpla asta, noi va trebui să-i ajutăm", a afirmat fostul ministru de finanțe al "Marii Coaliții", din perioada 2005-2009, dintre Uniunea Creștin Democrată condusă de Angela Merkel și social-democrați. 
În ipoteza unui al treilea plan de ajutorare a Greciei, pe care șefa cabinetului de la Berlin dorește să-l împiedice, Steinbrück nu a exclus ca partidul său să voteze favorabil în Bundestag.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Decizie istorică luată de Germania
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Grecia, paralizată de proteste
Pagina a fost generata in 0.2875 secunde