Mai multe ştiri online:

Adio glume în armată!

Ştire online publicată Vineri, 09 Februarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministerul american al Apărării a lansat o nouă politică pentru combaterea comportamentelor abuzive și a oricărui fel de hărțuire - inclusiv glume ofensatoare, stereotipuri, gesturi violente și discriminare - în rândul forțelor armate ale SUA, relatează Xinhua și EFE.


Politica lansată joi prevede noi proceduri menite să prevină și să răspundă la diferite tipuri de hărțuire, inclusiv sexuală, a precizat Pentagonul.


Sunt avute în vedere „glumele și epitetele ofensatoare, batjocura, expunerea de obiecte sau imagini ofensatoare, stereotipizarea, actele de intimidare, amenințările voalate cu violența, remarcile amenințătoare sau provocatoare, insultele rasiale sau de altă natură, remarcile peiorative despre accentul unei persoane”.

Activitățile sau acțiunile care urmăresc un scop militar sau guvernamental, cum ar fi antrenamentul de supraviețuire în condiții de luptă, nu sunt considerate hărțuire, menționează Pentagonul.

Membrilor forțelor armate care se angajează în activități de hărțuire online sau la locul de muncă le va fi consemnat acest lucru în registrele militare.

Politica prevede creșterea responsabilității eșaloanelor superioare când apar situații de hărțuire sau abuz, precum și crearea unui oficiu pentru gestionarea tuturor denunțurilor.

Ministrul apărării, Jim Mattis, a dat asigurări într-o conferință de presă că „în multe aspecte” forțele armate ale SUA vor fi un „model” de respect, recunoscând în același timp necesitatea de a se „adapta la noile vremuri”.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
luni, 18 martie Foto : SIMULARE BAC 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba de limba română 17031 vizite, 0 comentarii SIMULARE BAC 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba de limba română
Sport
ieri, ora 10:18 Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6138 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5293 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.439 secunde