Adio arme de foc! Mii de puști vândute autorităților

138
Adio arme de foc! Mii de puști vândute autorităților - arme-1563793945.jpg

Articole recomandate

Peste 10 mii de arme de foc și componente ale acestora au fost răscumpărate în Noua Zeelandă de autorități. Programul de recuperare a venit în urma atacului armat din luna martie în care au fost uciși 51 de oameni. 


Campania de scoatere din uz a armelor de foc a început în Noua Zeelandă pe 13 iulie, iar rezultatele sunt excelente. Puști semi-automate, pistoale și diverse alte dispozitive au fost predate de către proprietari, care au fost despăgubiți cu până la 95 la sută din valoarea armelor.

Aproximativ 13.000 de astfel de arme au fost declarate în mod oficial de posesorii lor. Dar problema autorităților este că nimeni nu știe cu exactitate câte asemenea arme sunt deținute în mod ilegal. 


Deși mulți dintre ei nu au fost de acord, posesorii armelor de foc nu au avut de ales pentru că puștile au fost scoase în afara legii.

Dacă nu se supun, riscă până la 5 ani de închisoare. Cred că este un preț foarte mare de plătit pentru a păstra ceva declarat ilegal, iar toți știu asta.

Noua legislație prevede că neo-zeelandezii au timp până la 20 decembrie să predea armele care au fost declarate interzise.

"Schimbarea de legislație nu înseamnă că posesorii acestor arme de foc sunt oameni răi, ei sunt neo-zeelandezi buni. Totul se reduce la faptul că noi îi încurajăm să ia parte la acest proces într-o perioadă de șase luni, astfel încât să onorăm intenția pentru care a fost propusă legislația.", spune Mike Johnson, polițist Noua Zeelandă.

În total, guvernul local a alocat fonduri de 140 de milioane de dolari pentru această campanie. Proiectul a fost lansat după ce un bărbat a deschis focul în martie împotriva credincioșilor din două moschei și i-a ucis pe 51 dintre aceștia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5828 secunde