Adevăratul JAF al secolului: grecul care a furat 1 miliard de euro

441

Articole recomandate

Ministerul grec de finanțe a dat publicității recent o listă cu numele celor mai mari evazioniști fiscali, pe care îi acuză că au înșelat statul cu 14,9 miliarde de euro. Dintre toți aceștia se detașează un om care datorează statului 952 de milioane de euro, scrie Business Insider.

Omul care datorează statului grec aproape un miliard de euro este Nikolas Kassimatis, un contabil în vârstă de 59 de ani, care ispășește acum o pedeapsă cu închisoarea de 504 ani, potrivit Business Insider.

Împreună cu autoritățile unui stat slab și corupt el a mai pus o cărămidă la marea piramidă a datoriei publice, care amenință să strivească Grecia azi.

Potrivit site-ului iefimerida.gr, Kassimatis și-a început scamatoria financiară în 1993, când a început să fabrice companii fictive pentru a încasa de la stat returnări de TVA. Își ascundea urmele cu ajutorul nenumăratelor conturi offshore.

Schema i-a fost descoperită după nu mai puțin de opt ani, când mai mulți oficiali ai autorităților fiscale și vamale au fost puși sub acuzare.

Kassimatis a reușit să fugă și să scape, dar nu pentru mult timp. În 2009, el a fost descoperit de poliție în urma unui arest pur întâmplător și identificat, în ciuda faptului că încercase să își ascundă identitatea folosind chirurgia estetică.

Arestarea lui a dus la lansarea unor noi acțiuni în justiție împotriva unor oficiali ai statului care participaseră la marea operațiune de fraudare a bugetului public.

Site-ul elen iefemerida.gr notează că dosarul nu pare a fi finalizat, în condițiile în care Kassimatis insistă că mulți alți oficiali ai statului au fost implicați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5446 secunde