€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Acuzațiile "iresponsabile" ale Theresei May, criticate de Rusia

Ştire online publicată Joi, 16 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Rusia a apreciat, ieri, drept „iresponsabile și fără fundament” acuzațiile premierului britanic, Theresa May, cu privire la acțiunile „ostile” ale Moscovei, văzând în acestea necesitatea Londrei de a deturna atenția opiniei publice britanice spre un „inamic extern” în contextul Brexitului, relatează AFP.

Într-un discurs, luni seară, premierul britanic a criticat virulent Rusia pentru rolul ei în criza ucraineană și „spionajul cibernetic” și utilizarea mijloacelor sale de informare în masă ca „arme”, asigurând că Regatul Unit va face tot ce este nevoie pentru a se proteja.

„Evocarea acestor teze nu este nouă, dar ceea ce le unește este caracterul iresponsabil și neîntemeiat al acuzațiilor împotriva Rusiei”, a reacționat, marți, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-un comunicat, reamintind intervențiile britanice în Libia și Irak.

„Societatea britanică traversează, în prezent, nu cea mai bună perioadă în contextul ieșirii din Uniunea Europeană și al sciziunilor interne. Evident, este nevoie de un inamic extern pentru a deturna atenția și a fost aleasă Rusia pentru acest rol”, a adăugat ea.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8846 secunde