Acuzații privind un atac chimic în Siria. Moscova avertizează Washingtonul

1168
Acuzații privind un atac chimic în Siria. Moscova avertizează Washingtonul - acuzatii-1523276409.jpg

Articole recomandate

Moscova a avertizat Washingtonul, duminică, împotriva unei "intervenții militare pentru pretexte fabricate", în Siria, care ar putea "conduce la cele mai grave consecințe", susținând că regimul nu a folosit arme chimice împotriva rebelilor în Duma, Ghouta de Est.

"Trebuie încă o dată să avertizăm că o intervenție militară pentru pretexte inventate și fabricate în Siria, unde se află soldați ruși la cererea guvernului sirian legitim, este total inacceptabilă și poate duce la cele mai grave consecințe", a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

Diplomația rusă a calificat drept "provocări" acuzațiile referitoare la atacuri chimice ale forțelor siriene împotriva rebelilor din Duma, ultima enclavă rebelă din Ghouta orientală, unde raiduri ale regimului au provocat zeci de morți în rândul civililor vineri și sâmbătă.

"Scopul acestor speculații este de a-i acoperi pe teroriști și opoziția radicală care resping o rezolvare politică a conflictului, în timp ce încearcă să justifice un eventual atac violent din exterior", a adăugat acest comunicat, publicat înainte de reacția lui Donald Trump că Damascul "va plăti un preț mare pentru acest atac chimic fără sens".

Anterior, șeful Centrului rus pentru reconcilierea părților aflate în conflict în Siria, generalul Iuri Evtușenko, a dezmințit categoric informațiile despre un atac chimic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.89 secunde