Acuzații grave de agresiune sexuală, la vârful Vaticanului

194
Acuzații grave de agresiune sexuală, la vârful Vaticanului - acuzatiivarfulvatican-1501075523.jpg

Articole recomandate

Cardinalul australian George Pell, numărul trei de la Vatican, a respins ieri acuzațiile de agresiune sexuală formulate la adresa lui în cadrul primei audieri în fața unui tribunal din Melbourne, relatează AFP și DPA.

Prelatul în vârstă de 76 de ani, unul dintre cei mai apropiați consilieri ai papei, a revenit de două săptămâni de la Roma pentru a răspunde citării sale în fața instanței în marele oraș australian.

Trezorierul Vaticanului a fost inculpat la sfârșitul lunii iunie pentru "delicte de agresiune sexuală vechi", potrivit poliției australiene, care a menționat că există "numeroși reclamanți", dar nu a făcut nicio precizare privind faptele presupuse și nici vârsta victimelor.

Cu o mină sobră, cardinalul a asistat miercuri la audiere împreună cu avocatul său Robert Richter, care a declarat în fața tribunalului că clientul său este nevinovat, chiar dacă în acest stadiu al procedurii nu era obligat să pledeze vinovat sau nevinovat.

"Pentru a înlătura orice incertitudine și din cauza interesului față de caz, anunț că monseniorul George Pell pledează nevinovat la toate acuzațiile și amintesc că este considerat nevinovat până la dovedirea vinovăției", potrivit postului național de televiziune ABC.

Cardinalul nu a făcut nicio declarație în cursul acestei audieri. Președintele tribunalului, Duncan Reynolds, care a precizat că probele adunate de anchetatori ar urma să-i fie supuse la 8 septembrie, a fixat următoarea audiență la 6 octombrie.

George Pell a rămas tăcut și când, escortat de polițiști, a dat ochii cu mulțimea de jurnaliști care au fost angrenați într-o veritabilă busculadă la ieșirea sa din tribunal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4706 secunde