Mai multe ştiri online:

ACȚIUNE ANTITERO! Jihadist arestat! Intenționa să acționeze în timpul sărbătorilor de Paște

Ştire online publicată Joi, 18 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
foto: digi24.ro
ACȚIUNE ANTITERO! Jihadist arestat! Intenționa să acționeze în timpul sărbătorilor de Paște - lmpwzyz3ptu4mczoyxnopwezngqxzmix-1555571314.jpg
Un presupus jihadist, suspectat că voia să comită un atentat la Sevilla, în sudul Spaniei, a fost arestat în Maroc, a anunțat Ministerul spaniol de Interne, relatează News.ro.

Ministerul spaniol nu a vrut să precizeze dacă acest bărbat, care locuiește la Sevilla, voia să acționeze în timpul săptămânii Paștelui, când sute de mii de turiști vizitează capitala andaluză pentru a asista la procesiuni catolice.


„Poliția națională și serviciile de informații spaniole și marocane au efectuat o operațiune antiteroristă (...) care s-a soldat cu arestarea în Maroc a unui presupus jihadist ce prevedea să comită un atentat la Sevilla”, a anunțat miercuri ministerul într-un comunicat.

Forțele de ordine au percheziționat miercuri după-amiaza domiciliul acestui bărbat, a Sevilla. Spania se află din 2015 la nivelul 4 - din 5 ale alertei antiteroriste.

Spania a fost îndoliată în două rânduri de atentate jihadiste de anvergură, în 2004, când bombe au explodat în trenuri, la periferia Madridului, omorând 191 de persoane, și în 2017, când un dublu atentat s-a soldat cu 15 morți la Barcelona și Cambrils, în Catalonia.

Potrivit site-ului spaniol de știri El Confidencial, care citează surse anonime, suspectul intenționa să treacă la fapte în timpul sărbătorilor de Paște.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8799 secunde