Acord privind retragerea cetățeniei germane în cazul combatanților teroriști

171
Acord privind retragerea cetățeniei germane în cazul combatanților teroriști - acord-1551731755.jpg

Articole recomandate

Guvernul de coaliție din Germania a ajuns la un acord privind retragerea cetățeniei germane în cazul combatanților teroriști, deși măsura nu se va aplica pentru orice luptător german din Statul Islamic deținut în prezent în Siria, relatează DPA. 


Luptătorii ar trebui să aibă o a doua cetățenie, să aibă vârsta peste 18 ani și legea nu se va aplica retroactiv, potrivit unor informații furnizate, duminică seară, de ziarul Sueddeutsche Zeitung și de canalele de televiziune WDR și NDR.
 
Acordul a fost convenit între ministrul de Interne, Horst Seehofer, al creștin-democraților (CDU) cancelarului Angela Merkel, și ministrul Justiției, Katarina Barley, din partea social-democraților (SPD). 


Cele două părți s-au pronunțat asupra măsurii în cadrul acordului de guvernare la începutul anului trecut, dar planul nu a fost promovat în lege, CDU acuzând-o pe Katarina Barley că amână în mod intenționat adoptarea acestei măsuri. 


Problema luptătorilor străini ai organizației jihadiste Statul Islamic a provocat tensiuni în ultimele săptămâni, după ce președintele american Donald Trump a cerut ca peste 800 de luptători străini capturați în Siria să revină în țările lor din Europa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5111 secunde