Acord istoric de asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană

62
Acord istoric de asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană - parlamentuleuropean1-1410871586.jpg

Articole recomandate

Parlamentul ucrainean a ratificat ieri acordul istoric de asociere cu Uniunea Europeană, concretizând îndepărtarea acestei foste republici sovietice de Moscova. Parlamentul European a ratificat, în același timp cu Parlamentul ucrainean, acordul de asociere între Uniunea Europeană și Ucraina.


Textul a fost aprobat de 355 de deputați și nici unul dintre parlamentarii prezenți nu a votat împotrivă. După vot, parlamentarii au intonat imnul național ucrainean. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat ulterior acordul, în aplauzele celor prezenți.

Rada (Parlamentul ucrainean) era în legătură video directă cu Parlamentul European de la Strasbourg, unde parlamentarii europeni au ratificat de asemenea acordul de asociere.


În cadrul acestui vot calificat drept "istoric" de președintele Parlamentului European, Martin Schulz, acordul a obținut 535 de voturi pentru, 127 de voturi împotrivă și 35 de abțineri.

Acest acord, care are componente politice și economice, rămâne însă în mare parte simbolic în acest stadiu, după ce UE a anunțat amânarea intrării în vigoare a acordului de liber schimb până la sfârșitul lui 2015, pentru a permite discuții cu Rusia, care se opune acestui acord, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3776 secunde