Fără zidul lui Trump de la frontiera cu Mexicul!

Acord în Congresul SUA pentru bugetul pe 2018

118
Acord în Congresul SUA pentru bugetul pe 2018 - acord-1521738274.jpg

Articole recomandate

Liderii republicani și democrați din Congresul Statelor Unite au anunțat un acord privind finanțarea cheltuielilor federale pe anul fiscal 2018, evitând astfel un nou blocaj al administrației, care urma să se producă astăzi, informează AFP. Mai întâi Camera Reprezentanților, apoi Senatul trebuie să voteze până astăzi, la orele 24, legea negociată timp de câteva săptămâni. 


Cheltuielile prevăzute sunt de aproape 1.300 de miliarde de dolari, din care 700 de miliarde în domeniul militar, iar 591 de miliarde pentru restul guvernului. Anul fiscal se încheie în 30 septembrie. 


Ambele partide politice au făcut concesii majore. Republicanii sunt mulțumiți că au reușit să asigure cea mai mare creștere bugetară din ultimii 15 ani pentru apărare, de circa 80 de miliarde de dolari. În schimb, au fost nevoiți să renunțe la cea mai mare parte din proiectul președintelui Donald Trump de a ridica un zid la frontiera cu Mexicul: din cele 25 de miliarde de dolari cerute la un moment dat de Casa Albă, s-au alocat doar 641 de milioane de dolari, pentru câteva zeci de kilometri de bariere, de tipul deja existent, care este singurul admis conform proiectului de lege. 


Textul convenit prevede un surplus de 307 milioane de dolari peste bugetul solicitat de administrație pentru serviciile de informații, în vederea contracarării atacurilor cibernetice din partea Rusiei, la alegerile parțiale pentru Congres din noiembrie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5898 secunde