ACEA: Europa trebuie să înmulţească staţiile de încărcare pentru automobilele electrice

Miercuri, 28 Octombrie 2020, 18:02
150
Extinderea reţelei de staţii de încărcare nu ţine pasul cu creşterea puternică a vânzărilor de automobile electrice, a apreciat miercuri Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), care a avertizat că lipsa infrastructurii de încărcare ar putea afecta vânzările viitoare de vehicule ecologice, transmite Reuters, ciatat de Agerpres.


Potrivit datelor ACEA, vânzările de automobile hibride şi electrice în Uniunea Europeană şi Marea Britanie au ajuns la 458.915 vehicule anul trecut, în creştere cu 110% comparativ cu 2017. Cu toate acestea, în aceeaşi perioadă, numărul de staţii de încărcare a crescut cu 58% până la 200.000.


"Aceasta este o situaţie posibil foarte periculoasă, deoarece am putea ajunge la un punct în care creşterea vânzărilor de automobile electrice va stagna dacă consumatorii vor ajunge la concluzia că nu sunt suficiente staţii de încărcare acolo unde trebuie să călătorească sau că trebuie să stea la cozi mari pentru a avea acces la o staţie de încărcare rapidă", a declarat directorul general de la ACEA, Eric-Mark Huitema.


În timp ce vânzările totale de automobile au scăzut în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, vânzările de automobile hibride şi electrice au crescut, graţie noilor standarde mai dure privind emisiile poluante şi schemelor naţionale de sprijinire a revenirii după pandemie.


ACEA a cerut Comisiei Europene să urgenteze o revizuire a regulilor UE privind infrastructura de încărcare şi de asemenea să stabilească ţinte obligatorii pentru ca toate statele să construiască mai multe staţii de încărcare.
Pagina a fost generata in 0.2296 secunde