Accident TERIBIL în China! 22 de morți, zeci de răniți și 50 de camioane carbonizate

219
Accident TERIBIL în China! 22 de morți, zeci de răniți și 50 de camioane carbonizate - chinaexplozietw65917200-1543404359.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 22 rănite, miercuri, într-o explozie urmată de un incendiu, în apropierea unei uzine chimice, în nordul Chinei, au anunțat autoritățile locale, relatează AFP.

Explozia a implicat aproximativ 50 de camioane, distruse de foc în apropierea uzinei grupului Hebei Shenghua Chemical în comuna Zhangjiakou, la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Beijing, au precizat serviciile de comunicare ale orașului pe rețeaua de socializare Weibo.

Răniții au fost conduși la spital, după deflagrație, care a avut loc la ora locală 0.41 (marți, 19.41, ora României), se arată într-un comunicat, în care nu se precizează cauza exploziei.

În fotografii difuzate de televiziunea publică CGTN pe contul de Twitter apar carcase de camioane carbonizate și pompieri intervenind de-a lungul unui drum.

"Operațiuni de căutare și salvare și o anchetă cu privire la cauzele accidentului sunt în curs", au anunțat autoritățile.

Zhangjiakou, un important oraș, foarte extins, este unul dintre locurile selectate în vederea probelor Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă prevăzute de Beijing în 2022.

China a fost teatrul mai multor accidente industriale în ultimiiani. În iulie, o explozie într-o uzină chimică s-a soldat cu 19 morți și 12 răniți în provincia Sichuan (sud-vest).

În 2015, o enormă explozie într-un depozit de produse chimice a omorât 165 de persoane în orașul portuar Tianjin (nord), provocând o polemică pe tema cauzelor catastrofei și a impactului ecologic al acesteia. Fostul primar al orașului, care a condus comisia însărcinată cu gestionarea catastrofei a fost condamnat, anul trecut, la 12 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de corupție, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8005 secunde