Accident nuclear în Coreea de Sud. Scurgerea de gaze a provocat trei morți

106
Accident nuclear în Coreea de Sud. Scurgerea de gaze a provocat trei morți - gaze-1419613303.jpg

Articole recomandate

O scurgere de gaze într-un reactor nuclear aflat în construcție în Coreea de Sud s-a soldat vineri cu trei morți, însă operatorul a exclus orice legătură cu un atac cibernetic care a vizat centrala săptămâna trecută, relatează AFP citată de Mediafax.
Un purtător de cuvânt al KHNP (Korea Hydro and Nuclear Power) a declarat că nu există "nici o contaminare radioactivă" și nici o scurgere radioactivă nu a fost semnalată. Dar "trebuie să stabilim cauza scurgerii", a adăugat el.
Angajații ar fi inhalat gaz de azot în timp ce efectuau controale de securitate într-o încăpere subterană plină cu cabluri a centralei Gori, în apropierea orașului portuar Busan, situat în sud-estul peninsulei, a precizat purtătorul de cuvânt.
Potrivit acestuia, angajații "au fost găsiți inconștienți și declarați morți după transferul lor la spital".
Celelalte reactoare nucleare de la Gori funcționează normal, a precizat el, adăugând că scurgerea "nu are nici o legătură cu recentul atac cibernetic".
Planurile și manualele reactoarelor de la Gori și ale centralei nucleare vecine Wolsong au fost publicate pe Twitter săptămâna trecută, precum și datele personale ale unui număr de 10.000 de angajați ai KHNP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4403 secunde