Accesul la internet, suspendat aproape în totalitate în Iran, în contextul intensificării protestelor

Duminică, 17 Noiembrie 2019
125
Autoritățile de la Teheran au suspendat aproape în totalitate accesul la internet în Iran, în contextul intensificării protestelor privind creșterea prețurilor la carburanți, a transmis organizația non-guvernamentală de cibersecuritate Netblocks, potrivit postului Al Arabiya.


"Iranul se confruntă cu o întrerupere aproape totală a internetului național începând de sâmbătă, de la ora 18:45 UTC (ora României, 20:45). Datele în timp real din rețea arată scăderea conectivității la doar 7% din nivelul obișnuit, după 12 ore de deconectări progresive de la rețea, pe fondul continuării protestelor în toată țara", a comunicat Netblocks.


Autoritățile iraniene au început încă de vineri seară să suspende accesul la internet în mai multe orașe, inclusiv la Teheran, după izbucnirea mai multor manifestații, la o zi după ce Guvernul de la Teheran a anunțat majorat prețul la carburanți cu cel puțin 50%. Potrivit unor surse, citate de Al Arabiya, cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața în urma protestelor.

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2479 secunde