A revenit holera! Zeci de cazuri confirmate

252
A revenit holera! Zeci de cazuri confirmate - holera-1535545093.jpg

Articole recomandate

Holera, reapărută în Algeria la începutul lunii august pentru prima dată după 22 de ani, afectează deja aproape 60 de persoane din cinci regiuni ale țării, dintre care 11 în capitala Alger, a informat marți Ministerul Sănătății citat de AFP.

"La data de 27 august 2018, 59 de cazuri de holeră au fost confirmate și alte 26 s-au dovedit negative, printre cele 172 de persoane spitalizate din 7 august 2018", potrivit comunicatului dat publicității marți. Potrivit Ministerului, 66 de persoane au putut fi externate.

În actualul episod de holeră, două persoane au decedat la spitalul din Boufarik, în prefectura Blida (la circa 50 km distanță de Alger), principalul focar al epidemiei cu 30 de cazuri confirmate.

O femeie suferind de diaree acută a murit marți la același spital, însă analizele sunt în curs de verificare pentru a detecta eventuala prezență a vibrionului holerei în organismul său, a declarat AFP directorul spitalului, Reda Daghbouche.

Pacienta, în vârstă de 46 de ani, suferea pe lângă simptomele tipice holerei și de alte probleme medicale, precum insuficiență cardiacă, a precizat sursa.

În capitala Alger, analizele au confirmat diagnosticul de holeră la 11 bolnavi. Populația a fost încurajată să respecte mai frecvent igiena mâinilor și să spele bine legumele și fructele. Ultimele cazuri sporadice de holeră înregistrate în Algeria datează din 1996, potrivit autorităților. La ultima epidemie din 1986, au fost raportate 4.500 de cazuri.

Holera este o infecție diareică acută cauzată de ingerarea de alimente sau de apă infectată cu vibrionul holeric, care provoacă stări diareice și vărsături. Boala poate provoca o deshidratare severă și poate fi letală în lipsa unui tratament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8754 secunde