A murit regizorul filmului "Ultimul tango la Paris"

126
A murit regizorul filmului

Articole de la același autor

Celebrul regizor italian Bernardo Bertolucci a murit la 77 de ani, la Roma, a anunțat reprezentanta artistului, Flavia Schiavi, citată de La Republica. Cineastul a primit premiul Oscar pentru pelicula "Ultimul împărat".


Bernardo Bertolucci, celebrat în lumea întreagă pentru pelicule ca "Ultimul Tango la Paris/ Ultimo Tango a Parigi" sau "Conformistul/ Il Conformista", a murit luni, la 7 dimineața, la capătul unei lungi suferințe provocate de cancer.


Cineastul, care a primit premiul Oscar pentru pelicula ¨Ultimul împărat/ The Last Emperor", era imobilizat într-un scaun cu rotile de mai bine de un deceniu, după o operație pentru hernie de disc nereușită.

Cariera lui Bertolucci a început în anii ´60, când s-a afirmat ca una dintre figurile majore ale noului val italian, alături de Antonioni, Fellini și Pasolini.

A fost singurul dintre acești regizori care a trecut cu succes la producții hollywoodiene, după ce a lansat în 1987 ¨Ultimul împărat/ The Last Emperor", film distins cu nouă premii Oscar, inclusiv Cel mai bun Film și Cea mai bună regie. Bertolucci s-a născut la Parma, în 1940, fiul lui Attilio, un poet italian celebru, scrie gandul.info


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.04 secunde