A murit Bob Dole, unul din cei mai importanți politicieni ai SUA, din ultima jumătate de secol

204
A murit Bob Dole, unul din cei mai importanți politicieni ai SUA, din ultima jumătate de secol - bobedole-1638815498.jpg

Articole de la același autor

Bob Dole, una din cele mai cunoscute figuri ale Partidului Republican din SUA și fost candidat la alegerile prezidențiale, a murit duminică, la vârsta de 98 de ani, potrivit CNN.

„Senatorul Robert Joseph Dole a murit în această dimineaţă în somn. El a slujit SUA cu fidelitate timp de 79 de ani”, a anunțat familia sa într-o declarație.

Dole anunțase în februarie anul acesta că are cancer pulmonar în stadiu avansat. Președintele american Joe Biden, un democrat, l-a vizitat pe Dole la scurt timp după ce a aflat acest diagnostic.

„Senatorul Bob Dole a fost un mare om care a trăit o viaţă extraordinară în serviciul Americii şi ne va lipsi profund tuturor celor care au avut privilegiul să-l cunoască”, a spus fostul vicepreşedinte Mike Pence.

De trei ori candidat pentru învestirea oficiala în poziţia de candidat al Partidului Republican pentru Casa Albă, Bob Dole a fost învins de Ronald Reagan în 1980, iar apoi de George Bush senior în 1988, câştigând acest titlu în 1996.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4251 secunde