În Italia

A început campania electorală pentru viitoarele alegeri parlamentare

345
A început campania electorală pentru viitoarele alegeri parlamentare - italia-1347651797.jpg
Politica italiană, care se pregătește să înfrunte campania electorală în vederea viitoarelor alegeri parlamentare din primăvara anului 2013, intențiile actualului premier, profesorul de economie Mario Monti, și candidatura oficială a primarului din Florența, Matteo Renzi, care a anunțat, joi, că va participa la alegerile primare ale Partidului Democrat, de centru-stânga, se află în atenția principalelor cotidiene din Italia.


"Intențiile Profesorului Monti în 2013", titrează "La Repubblica" de la Roma, care scrie că premierul Mario Monti se pregătește pentru alegerile parlamentare din primăvara anului 2013, dar exclude posibilitatea de a putea accepta, în viitor, un rol de ministru.

"Noul guvern italian care va fi ales în 2013 va trebui să apere reformele realizate de guvernul de tehnocrați, pentru a nu compromite pașii înainte făcuți de Italia în Europa, pe calea redresării economiei sale", a declarat Monti, joi, la Roma, în cursul unei videoconferințe, participând la o conferință organizată de Universitatea "Roma Trei".

Monti și-a mai exprimat îngrijorarea că, după alegerile legislative din 2013, politica italiană "va putea reveni la greșelile din trecut", când deciziile în materie de economie și finanțe erau luate cu mare întârziere. Monti a mai solicitat "o schimbare a mentalității" politicienilor italieni, pe care o consideră fundamentală pentru soarta Italiei în Europa.

O frază pronunțată de Monti, joi, în cursul acestei videoconferințe, și anume "Statutul lucrătorilor italieni nu a contribuit la crearea de noi locuri de muncă", a dezlănțuit criticile sindicatelor din Italia. Secretarul general al principalului sindicat italian, Cgil, Susanna Camusso, a spus că, evident, "Monti nu știe ce să facă pentru a rezolva problemele economice ale țării și atacă oamenii muncii". Iar Antonio Di Pietro, liderul partidului de stânga Italia Valorilor, a declarat: "Cuvintele lui Monti asupra Statutului lucrătorilor italieni sunt o provocare, cu scopul de a acoperi falimentul politicii sale economice și sociale", semnalează cotidianul roman menționat.

"Matteo Renzi, primarul din Florența, candidează la alegerile primare ale Partidului Democrat", titrează "Il Corriere della Sera" din Milano, care scrie că Renzi, în vârstă de 37 de ani, actualul primar de centru-stânga al orașului Florența, și-a anunțat, joi, candidatura oficială la alegerile primare ale Partidului Democrat (PD), care are toate șansele să câștige viitoarele alegeri parlamentare din Italia, fiind cotat, în toate sondajele, ca primul partid în intențiile de vot ale italienilor, cu circa 26%.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9216 secunde