A fost stabilită cauza incendiilor din Grecia

337
A fost stabilită cauza incendiilor din Grecia - afoststabilita-1532868205.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Grecia au stabilit cauza incendiilor care au izbucnit, săptămâna trecută, în Grecia și care au ucis, potrivit unui bilanț provizoriu, 88 de oameni. E vorba de neglijență, iar vinovatul a fost identificat, potrivit ekathimerini.com.


Cauza incendiilor devastatoare din apropiere de Atena este un foc lăsat nesupravegheat. Autoritățile din Grecia au identificat că principalul suspect este un localnic. El ar fi încercat să dea foc la niște resturi de lemne și crengi uscate. După ce și-a dat seama ce a făcut, el a încercat să-și ascundă urmele, dar pompierii au identificat locul.


Bărbatul ar fi acoperit locul cu mai multe pietre și a aruncat multă apă pentru a-și spăla urmele.


Însă, potrivit raportului pompierilor, în două puncte este vorba și despre foc pus deliberat, pe un drum rural din apropiere de orașul Nea Makri. Potrivit sursei citate, mai mulți martori au văzut un bărbat când dădea foc.


Conform informațiilor date publicității în timpul săptămânii de pompieri, flăcările s-au propagat foarte repede și, din cauza vântului, și-au schimbat direcția rapid, ceea ce a dus și la numărul foarte mare de victime. Cel mai recent bilanț indică 87 de morți, sute de răniți și, în continuare, aproximativ 100 de dispăruți.


În total, 46 de adulți, victime ale incendiilor, sunt tratați în spitalele din Atena, iar nouă dintre ei se află la terapie intensivă. Doi copii rămân în spital, dar autoritățile au comunicat că rănile lor nu le pun în pericol viața. 


La cinci zile de la declanșarea incendiilor, nu este clar numărul celor dați dispăruți. Laboratorul Medico-Legal și de Toxicologie din Atena a comunicat că a efectuat autopsia pentru 86 de cadavre, dintre care doar 25 au fost identificate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4524 secunde