A apărut primul deces provocat de gripa aviară H7N9

64
A apărut primul deces provocat de gripa aviară H7N9 - h7n9-1388063875.jpg

Articole recomandate

Un octogenar din Hong Kong infectat cu virusul gripei aviare a murit, au anunțat joi autoritățile, devenind astfel primul deces provocat de această boală pe teritoriul din sudul Chinei după apariția unor noi cazuri la începutul lui decembrie, relatează AFP.
Primul caz uman de gripă aviară H7N9 a fost detectat la 2 decembrie. Pacientul în vârstă de 80 de ani, al doilea caz înregistrat la Hong Kong, a mâncat carne de pui în timpul unui sejur în China continentală, la Shenzhen, de cealaltă parte a frontierei. El suferea și de alte probleme de sănătate.
Primul caz de gripă aviară este cel al unei femei de 36 de ani, o menajeră indoneziană care efectua călătorii frecvente între Hong Kong și Shenzhen, potrivit agerpres.ro.
După detectarea acestor cazuri, Hong Kong-ul și-a sporit controalele sanitare la frontiere, cu un personal sanitar suplimentar desfășurat pentru a efectua controale de temperatură asupra călătorilor la sosire. Punctele de frontieră sunt deja echipate cu sisteme de scanare termică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : DINU COCEA A MURIT - VIDEO
Pagina a fost generata in 0.3131 secunde