9.000 de copii vor primi ajutor şcolar de la părintele Dan Damaschin: "Dăm din ceea ce Dumnezeu ne-a dat, nimic mai mult"

211
9.000 de copii vor primi ajutor şcolar de la părintele Dan Damaschin:

Articole de la același autor

Părintele Damaschin a mai reuşit o minune cu ajutorul românilor cu suflet bun. 9.000 de copii vor primi câte un pachet pentru şcoală, cu haine şi rechizite în valoare de aproximativ 250 de lei. Niciunul dintre copii nu va simţi că este mai prejos decât ceilalţi. Este vorba despre elevi care provin din familii ce nu îşi permit să le ofere tot ce au nevoie.

Un român a găsit reţeta fericirii. E simplă, e la îndemâna multora dintre noi şi sună aşa. Eşti bine dacă faci bine.


"Dăm din ceea ce Dumnezeu ne-a dat, nimic mai mult. Fericirea noastră nu poate fi numită cu adevărat fericire dacă ea nu este într-o balanţă frumoasă cu fericirea celor din jurul nostru", a spus Dan Damaschin, preot Biserica Maternităţii Cuza-Vodă.

Dan Damaschin este preotul care a creat în Iaşi o întreagă industrie a facerii de bine pentru familiile numeroase şi nevoiaşe.


 A început prin a-şi transforma bisericuţa în depozit de ajutoare.

Între timp, cu ajutorul a 9.000 de români au implut o imensă hală cu haine şi rechizite pentru tot atâtea mii de copii. De fapt, niciun elev din judeţ nu va merge luni la şcoală cu încălţămintea sau hainele rupte, cu burta şi ghiozdanul goale.

Cumva, în judeţul Iaşi, am eliminat o mare parte a cauzelor de neşcolarizare şi abandon şcolar", spune Dan Damaschin.

Preotului i s-au alăturat mulţi dintre cei pe care părintele i-a făcut mari. Roxana este un caz fericit. E la liceu acum şi vrea să fie învăţătoare.

Acum, Roxana îi face ghiozdanul lui Vasilică.

Adrian, un alt copil ajutat de preot este acum asistentul lui.


De curând a devenit la rândul său, parohul unei comune în care se află mii de şcolari, care nici măcar nu ştiu ce înseamnă cursurile online sau internetul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2329 secunde