23 de morți în urma unui focar de holeră

114
23 de morți în urma unui focar de holeră - 658x0salmonelaexploremedicinetvr-1553891102.jpg

Articole recomandate

Douăzeci și trei de persoane și-au pierdut viața în luna martie în urma unui focar de holeră care a lovit provincia Taiz, din sud-vestul Yemenului, a declarat vineri un responsabil sanitar pentru Xinhua.

Potrivit lui Abdul Rahim Samai, directorul Departamentului de Sănătate Publică și Populație din provincia Taiz, de la începutul lunii ianuarie au fost raportate circa 5.488 de cazuri suspecte de holeră.

Autoritățile sanitare din această provincie au înregistrat 335 de cazuri confirmate de holeră, dintre care 23 au dus la moartea pacienților, a precizat oficialul citat.

Toate decesele au fost raportate de la începutul lunii martie, 80% dintre cazurile suspecte de holeră fiind înregistrate doar în această lună în diferite zone ale provinciei Taiz, a confirmat același responsabil.

La doi ani după ce Yemenul s-a confruntat cu cel mai grav focar de holeră din istoria sa, numărul cazurilor suspecte de holeră și de diaree acută apoasă a crescut în ultimele săptămâni.

Datele colectate de Ministerul Sănătății din Yemen, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), arată că între 1 ianuarie 2019 și 17 martie au fost înregistrate 109.000 de cazuri suspecte de holeră și 190 de decese asociate acestei boli.

Aproximativ o treime din cazuri sunt copii sub vârsta de cinci ani, potrivit declarațiilor făcute de organizații.

Focarul de holeră s-a răspândit în Yemen din octombrie 2016, însă numărul cazurilor a crescut din nou după aprilie 2017, în contextul în care sistemul de canalizare al țării a încetat să mai funcționeze din cauza războiului.

Conflictul intern dintre forțele guvernamentale și rebelii Houthi a intrat în al cincilea an în această săptămână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0775 secunde