156 de migranți, interceptați în timp ce încercau să ajungă în Europa

190
156 de migranți, interceptați în timp ce încercau să ajungă  în Europa - imigranti-1532348435.jpg

Articole recomandate

Marina libiană a anunțat că 156 de migranți au fost interceptați de paza de coastă în două incidente separate în timp ce încercau să ajungă în Europa pe mare, informează luni dpa.

Paza de coastă a țării a oprit duminică o barcă de cauciuc transportând 116 migranți, inclusiv cinci femei, în largul orașului Zuwara (vest), a declarat purtătorul de cuvânt al marinei, Ayoub Qasim.

Migranții de diferite naționalități africane au fost transportați la o bază maritimă din capitala Tripoli, a adăugat el.

Anterior, 40 de migranți, inclusiv opt femei și un copil, au fost opriți la bordul unei ambarcațiuni de cauciuc sâmbătă noapte, de asemenea în largul Zuwara.

Cei 40 de migranți erau 19 marocani, 16 nigerieni, patru egipteni și un bărbat sirian, a declarat centrul de presă al marinei pe pagina sa de Facebook.

În ultimele luni, Garda de Coastă libiană a anunțat interceptarea unor ambarcațiuni diferite transportând sute de migranți care se îndreptau spre Europa traversând Marea Mediterană.

Libia a fost cuprinsă de haos după revolta din 2011 care l-a răsturnat pe dictatorul Muammar Gaddafi.

Țara nord-africană a devenit de atunci o poartă către Europa pentru persoanele ce fug de război, persecuții și sărăcie în țările lor de origine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3613 secunde