13 persoane au fost condamnate pentru colaborare cu Israelul, cu Marea Britanie și cu BBC

83
13 persoane au fost condamnate pentru colaborare cu Israelul, cu Marea Britanie și cu BBC - finance-1403274056.jpg

Articole recomandate

Treisprezece cetățeni iranieni au fost condamnați la închisoare pentru acte de spionaj în favoarea Israelului și Marii Britanii și pentru furnizarea de informații redacției de limba persană a postului BBC, anunță agenția oficială IRNA.

"După o vastă anchetă, primul acuzat a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Serviciului britanic de informații externe, MI6, dosarul fiind acum la Curtea de apel", a declarat Yadollah Movahed, procurorul din orașul Kerman, situat în sudul Iranului.

"Al doilea condamnat a luat legătura cu ambasadele Israelului din Thailanda și Turcia și le-a furnizat informații. A fost condamnat la cinci ani de închisoare", a adăugat procurorul.

În plus, 11 persoane au fost condamnate la pedepse cuprinse între unul și 11 ani de închisoare pentru "oferirea de informații unor companii media ostile, după comunicări cu redacția de limba persană a BBC", a precizat Movahed. "Aceste pedepse nu sunt definitive", a subliniat procurorul. Numeroși iranieni urmăresc BBC în limba persană și Voice of America, posturi care emit din străinătate, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7799 secunde