11 oameni au murit în urma unor atacuri cu bombă. ISIS revendică atentatul

129
11 oameni au murit în urma unor atacuri cu bombă. ISIS revendică atentatul - 61959600-1526214938.jpg

Articole recomandate

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat duminică atacurile comise asupra mai multor biserici în Indonezia soldate cu cel puțin 11 morți și zeci de răniți, relatează AFP.

"Trei atacuri sinucigașe" s-au soldat cu morți și răniți ''în rândul gardienilor de la biserici și al creștinilor din orașul Surabaya", potrivit organismului de propagandă al grupării ultraradicale, agenția Amaq.

Purtătorul de cuvânt al poliției din provincia Java de Est, unde se află Surabaya, a declarat că 11 persoane au fost ucise și 41 au fost rănite duminică în atacuri aparent coordonate împotriva a trei biserici în jurul orei 07:30 (00.30 GMT).

Indonezia, cea mai populată țară musulmană din lume, se află în stare alertă după o serie de atacuri comise în ultimii ani - între care unele revendicate de SI și adesea comise de filiala locală, Jamaah Anshar Daulah.

Aceste atacuri au avut loc la câteva zile după ce un polițist și un deținut au fost uciși în cursul unor violente confruntări într-o închisoare de maximă securitate de la periferia capitalei Jakarta. Gruparea jihadistă Stat Islami a revendicat incidentul, dar poliția indoneziană a respins implicarea acesteia.

Evenimentele de duminică intervin, de asemenea, la câteva zile după începutul Ramadanului în lumea musulmană.

Intoleranța religioasă a crescut în ultimii ani în Indonezia, țară cu 260 de milioane de locuitori dintre care aproape 90% sunt de confesiune musulmană, dar care numără și minorități ca budiști, hinduși și mai ales creștini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5015 secunde