11 miniștri vor ca premierul Theresa May să plece din fruntea guvernului britanic

208
11 miniștri vor ca premierul Theresa May să plece din fruntea guvernului britanic - 11ministri-1553452918.jpg

Articole recomandate

Mai mulți miniștri importanți ai cabinetului britanic urmăresc să o înlăture pe Theresa May de la conducerea guvernului în următoarele zile, a scris, sâmbătă, publicația Sunday Times, deoarece strategia acesteia în privința Brexitului este praf și pulbere cu doar câteva săptămâni înaintea termenului la care Marea Britanie urma să părăsească UE, informează agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


Soarta Brexitului devine incertă în cazul în care Theresa May va fi înlăturată din fruntea guvernului. Nu este clar cum, când și chiar dacă Marea Britanie va părăsi UE. 
May, care a votat pentru rămânerea în UE și și-a câștigat poziția politică în haosul de după referendumul din 2016, a promis să ducă la bun sfârșit Brexitul, dar și-a subminat poziția de șef al guvernului prin înfrângerea suferită în 2017, care a costat Partidul Conservator, din care face parte, majoritatea parlamentară. 
Acordul de retragere din UE, negociat de premier, a fost respins de parlamentarii britanici de două ori, cu o majoritate covârșitoare. 
Sunday Times face referire în articolul său la un total de 11 miniștri importanți ai cabinetului, fără a-i numi. Aceștia consideră că prim-ministrul ar trebui să se retragă și avertizează că Theresa May a devenit o figură toxică și haotică, a cărei judecată a scăpat de sub control. 


"Sfârșitul este aproape. Va pleca în 10 zile", a declarat un ministru pentru Sunday Times, sub protecția anonimatului. 
"A început să îi scape de sub control judecata. Nu poți fi membru al cabinetului și să îți bagi pur și simplu capul în nisip", a mai declarat pentru publicația britanică un alt ministru. 


Sunday Times a scris că David Lidington, vicepremierul de-facto al Theresei May, este unul din candidații la funcția de prim-ministru interimar, în timp ce alții îl susțin pe ministrul pentru Mediu, Michael Gove, sau pe deținătorul portofoliului Afacerilor externe, Jeremy Hunt. 


Ziarul mai informează că grupul de miniștri nemulțumiți o va confrunta, astăzi, pe premier. În cazul în care Theresa May va refuza să părăsească postul de premier, aceștia vor amenința cu demisia. 


Potrivit publicației The Mail on Sunday, Gove este candidatul care ar întruni consensul miniștrilor, care îl consideră pe Lidington prea proeuropean. Dar parlamentarii eurosceptici nu îl privesc cu prea multă încredere pe Grove. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3698 secunde