WhatsApp limitează partajarea mesajelor, pentru a împiedica răspândirea informațiilor false

339
WhatsApp limitează partajarea mesajelor, pentru a împiedica răspândirea informațiilor false - dd-1586252961.jpg

Articole recomandate

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp, deținut de rețeaua socială Facebook Inc, a anunțat marți că a decis să limiteze posibilitatea utilizatorilor de a partaja (forward) conținut la un singur mesaj odată, după o creștere explozivă a mesajelor care conțin sfaturi medicale false de la debutul pandemiei de coronavirus, transmite Agerpres.

Pandemia de coronavirus, care a provocat decesul a peste 70.000 de persoane la nivel mondial, a fost însoțită de ceea ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit o 'infodemie' de informații false, ceea ce a determinat guvernele și alte autorități să ceară rețelelor sociale să își sporească eforturile pentru a combate această problemă.

Într-o postare pe blogul companiei, WhatsApp, care are peste două milioane de utilizatori la nivel mondial, a informat că a decis să introducă restricții după ce a observat o "creștere semnificativă" a numărului de mesaje partajate de la debutul crizei coronavirusului. "Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje și să păstrăm WhatsApp un loc pentru conversații personale", se arată în comunicatul serviciului de mesagerie mobilă. Un purtător de cuvânt de la WhatsApp a precizat că noua limită va rămâne în vigoare pentru o perioadă nedeterminată.

WhatsApp a mai impus astfel de restricții după 2018, când zvonurile virale de pe platforma sa au declanșat un val de violențe și decese în India. Începând de anul trecut utilizatorii WhatsApp au putut să partajeze un mesaj doar către cinci persoane sau grupuri odată, mai puțin față de limita anterioară de 20. De asemenea, aplicația a etichetat orice mesaj care a fost partajat mai mult de cinci ori.

Facebook și Twitter au răspuns la valul de informații medicale incorecte postate în ultimele luni prin interzicerea utilizatorilor să posteze informații înșelătoare cu privire la coronavirus, inclusiv încurajarea tratamentelor false.

Însă pe WhatsApp nu este posibilă moderarea directă a conținutului. Conversațiile pe WhatsApp sunt protejate prin criptare astfel că sute de persoane pot face schimb de texte, fotografi și mesaje video, fără a putea monitoriza originea mesajelor și răspândirea lor.

WhatsApp susține că restricțiile impuse anterior au dus la scăderea cu 25% a acestor mesaje false.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5708 secunde