Soluția Google prin care vrea să salveze vieți. Ce propune compania în caz de cutremur

376
Soluția Google prin care vrea să salveze vieți. Ce propune compania în caz de cutremur - 1-1594040577.jpg

Articole recomandate

Deocamdată, nicio tehnologie prezentă pe piață nu poate prezice un cutremur într-un termen în care se pot lua toate măsurile de siguranță. Dar Google investește masiv în această zonă și vine acum și cu niște concluzii, conform playtech.ro.


Google caută să investească într-un domeniu care pentru mulți specialiști are multe necunoscute. E vorba de cutremurele care pot produce pagube uriașe și pot lua multe vieți. Sistemele de avertizare în timp real pentru cutremure nu-s ceva nou.


Numai că sunt puțini care au reușit să facă progrese importante în aceste zone.


Google vrea să vină pe Android cu un sistem automat de alertare în caz de cutremur, unul despre care spune că ar putea da rezultate mai bune decât încercările făcute până acum. Integrarea unui sistem automat de alertare la cutremur direct în pachetul Google Play Services ar putea contribui la salvarea de vieți omenești, înlesnind alertarea în timp util a populației aflată în zone de risc.


Sistemul e finanțat de institulul US Geological Survey și e bazat pe ShakeAlert. Google promite că noua funcție de alertare nu va fi disponibilă la nivel mondial. Deocamdată, a fost lansată pe coasta estică a Statelor Unite, dar ar putea fi extins și în alte regiuni ale lumii prin colaborări cu autoritățile locale.


Ce promite, concret, Google?  Gigantul american susține că sistemul său e ajustat în funcție de distanța față de epicentru și particularitățile seismului detectat. Astfel, în urma localizării computerizate, utilizatorii de Android vor primi mesaje de notificare personalizate în funcție zona în care se află.


Cei aflați foarte aproape de epicentru vor primi direct notificarea pentru cutremur iminent, în timp ce locuitorii aflați la mai mare depărtare vor primi două alerte succesive, prima fiind o pre-alertă informând despre sosirea undelor P cu amplitudine verticală (cele mai rapide, dar mai puțin distructive), urmată de mai multe informații conținând detalii despre magnitudinea cutremurului și locația epicentrului.


De precizat însă că aceste notificări vor fi trimise cu doar câteva zeci de secunde înainte. Iar acest sistem ar putea fi integrat automat în telefoanele cu Android, fără să fie nevoie să descarci o anumită aplicație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8244 secunde