Schimbări importante! Facebook impune două noi restricții

201
Schimbări importante! Facebook impune două noi restricții - facebook3474124c-1568198712.jpg

Articole recomandate

Facebook nu va mai permite imagini despre autovătămare, înăsprind politicile față de conținutul suicidar. Rețeaua socială a mai anunțat că va fi mai dificil de căutat pe Instagram conținutul legat de autovătămare și se va asigura că acesta nu apare la recomandări în secțiunea Explore de pe aplicația pentru fotografii.


Facebook nu va mai permite imagini despre autovătămare, înăsprind politicile față de conținutul suicidar, pe fondul criticilor în creștere referitoare la modul în care companiile de media moderează conținutul violent și posibil periculos, relatează Reuters.

Rețeaua socială a mai anunțat că va fi mai dificil de căutat pe Instagram conținutul legat de autovătămare și se va asigura că acesta nu apare la recomandări în secțiunea Explore de pe aplicația pentru fotografii.

Anunțul Facebook a avut loc marți, când a fost Ziua Mondială de Prevenire a Sinuciderilor, și urmează remarcilor făcute de Twitter potrivit cărora conținutul legat de autovătămare nu va mai fi raportat ca abuziv, pentru a reduce stigmatul sinuciderii.

Aproximativ opt milioane de oameni mor anual prin sinucidere, respectiv o persoană la fiecare 40 de secunde, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății.


Facebook are o echipă de moderatori care urmăresc conținut cum ar fi transmiterea în direct a actelor violente, precum și sinuciderile. Compania lucrează cu minimum cinci parteneri, din cel puțin opt țări, pentru evaluarea conținutului, potrivit Reuters.

Guverne din întreaga lume încearcă să stabilească modalități mai eificente de control al conținutului de pe rețelele sociale, acuzate deseori că încurajează abuzurile, răspândirea pornografiei online și manipularea alegătorilor.

Amzon.com a anunțat în august că intenționează să promoveze numere de telefon de tip helpline pentru clienții care caută informații despre sinucidere pe site-ul companiei, după ce căutările pe platforma sa au arătat că există utilizatori care caută produse cu potențial vătămător.

Google, Facebook și Twitter au pus deja la dispoziția utilizatorilor numere helpline, ca urmare a căutărilor acestora a termenului "sinucidere".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7114 secunde