Plângere în Justiție împotriva YouTube și WhatsApp, DUPĂ CE FIUL LUI S-A SINUCIS

618
Plângere în Justiție împotriva YouTube și WhatsApp, DUPĂ CE FIUL LUI S-A SINUCIS - momo-1541498495.jpg

Articole recomandate

Un tată a depus o plângere în justiție în vestul Franței, pentru "punerea în pericol a vieții unei persoane" împotriva YouTube și WhatsApp și statul francez, după moartea fiului său în vârstă de 14 ani la mijlocul lunii octombrie, relatează marți AFP.


Procurorul orașului din Rennes, Nicolas Jacquet, a confirmat plângerea depusă luni de părintele adolescentului.


Kendal a fost găsit mort în camera lui, spânzurat cu centura sa de kimono. Băiatul era bine integrat în societate și nu s-ar fi sinucis dacă, potrivit familiei sale, nu ar fi luat parte la jocul pe internet 'Momo Challenge'. Accesibil prin mesageria WhatsApp, acest joc macabru îi amenință pe participanți și îi incită să comită acte periculoase care pot merge până la moarte.


"Acuz YouTube, Whatsapp și site-ul rencontre-ados.com pentru că nu îi protejează pe tineri", a declarat AFP, René Gattino. "Consider că statul nu a luat suficient în calcul pericolele la care sunt expuși tinerii prin aceste jocuri".


Prin acest demers, familia băiatului vrea în primul rând să alerteze opinia publică și să evite producerea altor drame de acest fel. O anchetă a fost deschisă în octombrie după moartea adolescentului care lua parte la 'Momo Challenge.


Potrivit părinților, băiatul nu s-a sinucis, ci s-a aflat sub puterea acestui 'joc' periculos accesibil prin WhatsApp. Familia adolescentului a povestit că unele "provocări", la care se supusese adolescentul, îi lăsau urme pe corpul său, precum lacerații sau vânătăi.


Ministrul de interne, Gerard Collomb, a fost chestionat recent de secretarul pentru educație, Gabriel Attal, în legătură cu riscurile pe care le presupune jocul 'Momo Challenge'. Potrivit lui, "cei tineri sunt supuși unei presiuni psihologice, fiind obligați să realizeze o serie de provocări multe dintre ele periculoase".


"În caz de nerealizare a acestora, victimele sunt amenințate că datele lor personale și fotografii, în prealabil piratate, vor deveni publice, sau sunt chiar amenințate cu moartea", susține Attal care se întreba ce dispoziții sunt prevăzute în Franța pentru a proteja tinerii de acestei de practici.


În primăvara anului 2017, poliția franceză a avertizat asupra riscurilor unui joc similar, 'Blue whale Challenge', care îi incita pe tineri să realizeze timp de 50 de zile provocări din ce în ce mai periculoase, până la ultima etapă: sinuciderea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3835 secunde