Facebook suspendă mii de aplicații, în urma scandalului Cambridge Analytica

185
Facebook suspendă mii de aplicații, în urma scandalului Cambridge Analytica - face-1569017059.jpg

Articole recomandate

Facebook a spus vineri că a suspendat zeci de mii de aplicații de pe platforma de socializare, după o anchetă internă privind dezvoltarea aplicațiilor care a început în martie 2018 ca rărspuns la scandalul Cambridge Analytica, relatează Reuters.


Aplicațiile suspendate sunt asociate cu aproximativ 400 de programatori, a spus Facebook, adăugând că acest lucru nu indică neapărat că aplicațiile reprezentau o amenințare pentru utilizatori.


Anul acesta, compania a fost de acord să plătească o amendă record de cinci miliarde de dolari Comisiei Federale pentru Comerț (FTC) pentru faptul că a "înșelat" utilizatorii rețelei sociale în privința capacității sale de a controla confidențialitatea informațiilor lor personale.



Autoritatea a anchetat peste un an rolul jucat de Facebook în scandalul care a implicat compania britanică Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania lui Donald Trump în 2016 și a deturnat date personale a zeci de milioane de utilizatori.


Ancheta autorității americane, FTC, viza să determine dacă Facebook a încălcat un acord amiabil din 2012 în care se angaja să respecte datele personale și la transparență în ceea ce privește utilizarea lor.


Ancheta a fost deschisă în martie 2018 după scandalul declanșat de informația că aceste date au ajuns la firma britanică Cambridge Analytica.


Deși amenda reprezintă un record, amenda nu va afecta sănătatea financiară a companiei.


Pentru exercițiul financiar 2018, Facebook a afișat o sănătate de fier, cu un profit de 22 de miliarde de dolari, la o cifră de afaceri de 55 de miliarde de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4724 secunde