Regatta Setsail Black Sea International

Valuri, ploaie, adrenalină. Opt curse la Marea Neagră

287
Valuri, ploaie, adrenalină. Opt curse la Marea Neagră - regatta3-1526919506.jpg

Articole de la același autor

25 de echipaje de yachting din România și Bulgaria s-au aliniat la start, în week-end, în prima regată a sezonului competițional de offshore (bărci mari), Setsail Black Sea International Regatta. 


Organizată sub egida Federației Române de Yachting, în perioada 17-20 mai, la Marina Limanu, competiția s-a desfășurat pe trei clase: ORC A, ORC B și ORC C. 


La clasa ORC A, medalia de aur a revenit echipajului Hope, locul al doilea fiind ocupat de un echipaj de tradiție care a schimbat, în acest an, ambarcațiunea pe care concurează - Quebramar, iar locul al treilea a revenit echipajului Irony. 


Pe prima treaptă a podiumului Clasei ORC B a urcat echipajul din Bulgaria - Nimana, românii adjudecându-și următoarele poziții: Santa Monica (locul al doilea) și Jackpot (locul al treilea). 


Pelican Racing a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la clasa ORC C, reușind să se situeze înaintea echipajului bulgăresc Elina și al ambarcațiunii Ricochet. 


Cele 25 de echipaje prezente în competiție și-au făcut o adevărată "încălzire" pentru sezonul competițional 2018. Regata le-a adus provocări serioase echipajelor proaspăt ieșite de la iernat: opt curse, dintre care una de aproximativ 40 de mile marine și o vreme destul de capricioasă - vânt de diferite intensități și rotiri multiple, valuri, ploaie, soare. Evenimentul a fost plină de adrenalină, clasamentele provizorii schimbându-se de la cursă la cursă. 


Sezonul competițional de la Marea Neagră continuă cu International Sailing Regatta Poseidon-Balchik, care se va desfășura la Marina Eforie, în perioada 14-17 iunie, și care constituie prima etapă a Romania Cup Alpha Bank (cupă care cuprinde cinci regate) și, totodată, prima etapă a Black Sea Sailing Trophy (trofeu format din două competiții). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6572 secunde