Președintele FR de Atletism, Florin Florea:

"Suntem pregătiți să ne batem pentru medalii la JO de la Tokyo"

230

Articole recomandate

Florin Florea, președintele FR de Atletism, a declarat că România merge la JO 2020 să se bată pentru una-două medalii, iar Tokyo este prilejul perfect pentru ca atletismul să câștige o nouă medalie după JO 2008 de la Beijing, când Constantina Diță a câștigat titlul olimpic la maraton. 


"În 2020, avem două competiții frumoase și grele în același timp. Este vorba de Internaționalele României, competiție înscrisă pentru prima oară în calendarul european, și Balcaniada de seniori de la Cluj Napoca, la sfârșitul lui iunie, unde, pentru prima dată, sunt 20 de țări, inclusiv Austria, care a aderat la Balcani. Și, bineînțeles, Jocurile Olimpice din luna iulie și CE de seniori din luna august, de la Paris, sunt evenimentele care ne vor face să stăm cu ochii pe televizoare. Colegii mei, antrenorii, sportivi, suntem toți pregătiți să ne batem pentru medalii la JO, ar putea fi un nou succes după 2008 și ar fi cumva o reînscriere a atletismului în elita mondială. Noi pentru asta mergem acolo. Sunt două șanse, dar nu știi de unde sare iepurele, avem doi-trei sportivi care pot să facă o surpriză foarte frumoasă și cu speranțele astea mergem acolo, fără să creăm o presiune inutilă. Noi mergem pentru o medalie, de bronz. Sunt două șanse: la lungime - Alina Rotaru, dar mai ales Alin Firfirică la disc, dar surpriza poate să vină și de la Alina Panțuroiu", a declarat Florin Florea, citat de Agerpres. 


Șeful FRA a adăugat că ar dori ca Alin Firfirică să poarte drapelul României la festivitatea de deschidere a JO 2020, dar ultimul cuvânt ar trebui să-l aibă sportivii calificați la Tokyo: "Mi-ar plăcea ca Alin Firfirică să ducă drapelul României, dar cei din COSR și sportivii calificați ar trebui să-și aleagă portdrapelul, pentru că așa e normal. Reprezintă momentul acestei generații și ar trebui făcut de cei care participă".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6376 secunde