Simona Halep, inclusă în topul celor mai valoroși sportivi ai anului 2018

206
Simona Halep, inclusă în topul celor mai valoroși sportivi ai anului 2018 - simonahalep-1544717338.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a fost inclusă de ESPN într-un top al sportivilor care au dominat disciplinele lor în 2018.

Halep, care încheie al doilea an consecutiv pe prima poziție mondială, a cucerit în 2018 primul său titlu de Grand Slam, ea fiind nominalizată de ESPN pe locul 9 în cele 20 de propuneri, cu un rating de 1,339, devansându-i pe tenismanul Novak Djokovic, pe Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1, pe baschetbalistul LeBron James sau pe hocheistul Alex Ovecikin.

"A fost anul în care Halep (27 ani) a reușit să spargă gheața, câștigând primul său titlu major, la Roland Garros, după ce a pierdut finala la Australian Open. Ea a început și a încheiat anul ca numărul unu mondial, reușind un bilanț de 46 victorii și 8 înfrângeri, trei titluri cucerite, având unul dintre cele mai bune jocuri la retur din istoria tenisului. Halep a reușit să facă break în 49,6 la sută din cazuri, cel mai mare procent din circuitul WTA. A fost letală și pe serviciul său, adunând 108 ași. Dominația demonstrată de la un capăt la altul al sezonului i-a adus un loc pe lista nominalizaților", se arată în caracterizarea făcută de ESPN.

Cel mai mare rating de pe listă îl are gimnasta americană Simone Biles, care a cucerit al patrulea său titlu mondial la individual compus, câștigând patru titluri la Doha și totalizând șase medalii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6186 secunde