Simona Halep, campioană la Dubai. Constănțeanca a triumfat pe pământ arab

278
Simona Halep, campioană la Dubai. Constănțeanca a triumfat pe pământ arab - simona-1582473942.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep a cucerit, sâmbătă, primul său trofeu din acest an. Tenismena constănțeană s-a impus la Dubai, acolo unde a jucat o finală incredibilă în fața kazahei Elena Rybakina.


Rybakina a demonstrat că este o jucătoare arțăgoasă care luptă întotdeauna pentru fiecare minge.
Halep venea după meciuri maraton făcute la Dubai, împotriva tunisiencei Ons Jabeur sau bielorusei Aryna Sabalenka.
Simona a încercat să stea aproape de adversara sa în primul set, însă a cedat parțialul cu scorul de 3-6. A fost momentul când cea de-a doua tenismenă a lumii a cerut intervenția antrenorului.


În setul doi Simona Halep s-a năpustit peste adversara sa cu lovituri extrem de puternice și a egalat situația, după ce s-a impus cu 6-3.


Decisivul a fost unul extrem de echilibrat. Cele două tenismene au mers cap la cap și au ajuns în tie-break, acolo unde constănțeanca a câștigat cu 7-5 și și-a adjudecat trofeul.


După ultimul punct Simona s-a întins pe cimentul încins de la Dubai, eliberându-se practic de orice fel de emoție.
Halep câștigă la Dubai și demonstrează tuturor că a trecut peste șocul de la Australian Open, atunci când a fost învinsă în semifinale de iberica Garbine Muguruza.


Simona Halep avea biletele de avion adjudecate pentru a zbura în Qatar, la Doha, acolo unde ar fi trebuit să participe la prestigiosul turneu WTA.


Constănțeanca a luat însă decizia să nu meargă în Qatar și și-a luat o săptămână de pauză.
Pentru Simona Halep vor urma probabil alte turnee pe hard însă, încetul cu încetul, trebuie să facă trecerea spre suprafața sa favorită, zgura.


Constănțeanca este favorita caselor de pariuri la Roland Garros, acolo unde chiar ea a dezvăluit că se simte ca acasă.
Succesul de la Dubai nu este întâmplător. Simona Halep a tras tare la antrenamente pentru a triumfa pe pământ arab.
Meciul cu Rybakina a semănat foarte mult cu meciul din turul al doilea, cel cu tunisianca Ons Jabeur, în care Halep s-a chinuit.
Jucătoarea de la malul mării a fost obligată să facă față unui public ostil, însă a dovedit că este o campioană și că poate trece peste toate momentele grele pe care un sportiv le întâmpină într-un meci.


Simona a declarat că nu va juca în Fed Cup pentru echipa României în meciul cu Italia.
Pentru țara noastră este o pierdere, însă Simona își calculează foarte bine pașii pe care îi are de făcut.
Constănțeanca vrea să meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde este favorită să cucerească o medalie, atât la proba de simplu, cât și la proba de dublu.


Halep a explicat că obiectivul său pentru anul 2020 este să urce pe podium la Tokyo și să cucerească cel puțin un turneu de Grand Slam.


La Dubai, Simona a fost încurajată de suporteri. Sute de români au luat cu asalt tribunele arenei centrale și au încurajat-o pe Halep între puncte, dându-i acesteia forța necesară de a câștiga meciurile.


La finalul meciului cu Rybakina, Simona Halep a ținut să le mulțumească acestora pentru susținerea acordată.
Simona Halep nu a fost însoțită de antrenorul său, Darren Cahill la Dubai. În loja sa a stat Artemon Efremov Apostu, cel care i-a oferit toate sfaturile de care jucătoarea de pe litoral a avut nevoie.


Halep se va întoarce pentru o săptămână în România și își va continua pregătirea în vederea următoarelor turnee la care va participa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 16 Februarie 2020
Stire din Sport : Succes pentru tenismena Irina Begu, la Cairo
Pagina a fost generata in 1.382 secunde