​Box: Manny Pacquiao, campion mondial WBA la 40 de ani și 7 luni

171
​Box: Manny Pacquiao, campion mondial WBA la 40 de ani și 7 luni - mannypacquiao-1563704405.jpg

Articole recomandate

​Boxerul filipinez Manny Pacquiao, în vârstă de aproape 41 de ani, a devenit noul rege al categoriei WBA la categoria welter, după ce l-a învins pe campionul en titre, Keith Thurman, cu o decizie partajată, după meciul disputat sâmbătă la Las Vegas, informează Agerpres.


Doi arbitri judecători l-au dat învingător pe filipinez (115-112), iar al treilea l-a văzut învingător pe american (114-113). Pacquiao devine la 40 de ani și 7 luni cel mai vârstnic campion mondial din istoria categoriei welter.


La 24 de ani după prima sa luptă, Pacquiao a semnat a 62-a sa victorie din palmaresul care mai cuprinde șapte înfrângeri și două egaluri. ''Pac Man'' este singurul boxer din lume care a deținut centura mondială la opt categorii diferite. Thurman, 30 ani, a suferit prima sa înfrângere din carieră față de 29 victorii.


Pacquiao l-a trimis la podea din prima repriză pe Thurman, dar spre final meciul s-a echilibrat și americanul a câștigat câteva reprize.


Filipinezul a anunțat că va reveni în țara sa pentru a-și relua îndatoririle de senator, înainte de a decide următoarea sa apariție în ring: ''Cred că voi lupta din nou anul viitor''.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9867 secunde