Turneul final al EURO 2019 la fotbal tineret

Să iasă-n stradă toți românii! Deseară, semifinala cu Germania

697
Să iasă-n stradă toți românii! Deseară, semifinala cu Germania - fotbalromania-1561576632.jpg

Articole de la același autor

După un parcurs de vis în Grupa C, pe care puțini îl anticipau la startul Campionatului European (4-1 cu Croația, 4-2 cu Anglia și 0-0 cu Franța), naționala U21 a României se pregătește de meciul vieții: semifinala cu Germania, campioana continentală en-titre, programată deseară, de la ora 19.00 (în direct la TVR 1 și TVR HD), la Bologna. 


România a avut până acum un parcurs perfect la EURO 2019 și, deși în față va fi o națională redutabilă, lotul Germaniei fiind evaluat la 60 milioane de euro, orice rezultat este posibil. 


"Trebuie să continuăm povestea asta frumoasă. E fabulos. Cred că oriunde ne-am duce în acest moment, indiferent de rezultat, un stadion întreg ne va aplauda. Le mulțumim și îi așteptăm alături de noi, pentru că meciul din semifinale este mult mai dificil decât cele din grupă", a declarat selecționerul Mirel Rădoi. 


La rândul său, fundașul Cristian Manea spune că forța echipei României vine din coeziunea grupului, jucătorii simțindu-se ca frații. 
"Sunt foarte bucuros și mândru că am reușit să ne calificăm pentru prima oară în semifinale. Am venit aici și am dat 100% în fiecare meci. Pas cu pas, unul lângă celălalt, am reușit să ajungem până aici. Eu sper că nu ne vom opri aici. Jucăm fiecare meci ca acasă, ne ajută foarte mult suporterii. Ei sunt pentru noi al 12 jucător. Suntem o familie foarte unită și cred că acest lucru a făcut diferența la acest turneu. Suntem ca niște frați, suntem de mici împreună și ne-am învățat unii pe alții. 
Cu Germania va fi un meci foarte dificil, dar vrem să scoatem românii în stradă. După meciurile cu Anglia, Franța și Croația, pot spune că în momentul de față putem bate pe oricine", a afirmat tânărul fotbalist. 


În cealaltă semifinală, se întâlnesc, de la ora 22.00 (în direct la TVR 1 și TVR HD), reprezentativele Spaniei și Franței. 
Finala va avea loc duminică, 30 iunie, de la ora 21.45 (în direct la TVR 1 și TVR HD). 


XXX 
Selecționata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European U21, obținând totodată și biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. O competiție la care România nu a mai participat tocmai din 1964, când selecționata noastră ajunge în sferturile de finală, iar Gheorghe "Profesorul" Constantin rata celebrul penalty din meciul cu Ungaria. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după edițiile din 1924, 1952 și 1964. 


Înaintea ședinței de miercuri seară, tricolorii U21 au avut parte de o surpriză în cantonamentul din Bologna. Ianis Hagi și compania au primit, cu emoție, insignele cu însemnele olimpice și tricolorul, drept recompensă pentru calificarea la JO 2020 din Japonia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9305 secunde