România va juca meciul cu Norvegia fără spectatori, după incidentele de la partidele cu Spania și Malta

150
România va juca meciul cu Norvegia fără spectatori, după incidentele de la partidele cu Spania și Malta - suporteriromaniaarenanationala-1569001395.jpg

Articole recomandate

Naționala României va juca partida cu Norvegia, din preliminariile EURO 2020 la fotbal, cu porțile închise, iar Federația Română de Fotbal a fost amendată cu 83.000 de euro, după incidentele provocate de suporteri la meciurile cu Spania și Malta, de luna aceasta, anunță FRF.


''În ciuda apelurilor repetate ale Federației Române de Fotbal, prin canalele de comunicare înaintea partidelor cu Spania și Malta, cât și pe durata acestora, prin crainicul partidei și mesajele dispuse public pe stadion, comportamentul suporterilor la meciurile din septembrie ale echipei naționale aduce o noua sancțiune din partea UEFA. Federația Româna de Fotbal a fost informată vineri 20 septembrie 2019 cu privire la decizia luată de Comisia de Disciplină a UEFA în urma rapoartelor întocmite la partidele România - Spania și România - Malta, din preliminariile pentru EURO 2020, disputate pe 5 și 8 septembrie, pe Arena Naționala din București, respectiv stadionul 'Ilie Oană' din Ploiești. Astfel, FRF a fost sancționată cu plata a 83.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în suprafața de joc și pătrunderea spectatorilor pe gazon. În plus, următorul joc de pe teren propriu din preliminariile EURO 2020, România - Norvegia, din 15 octombrie, programat tot pe Arena Naționala, se va disputa cu porțile închise'', se arată în comunicat.


Federația Română de Fotbal se va afla, timp de un an, sub atenta supraveghere a UEFA și, în cazul în care incidentele se vor repeta, încă un meci va fi disputat cu porțile închise.


România a mai evoluat fără spectatori în grupa de Liga Națiunilor, anul trecut, în duelul cu Muntenegru de la Ploiești, ca urmare a unei sancțiuni primite în preliminariile EURO 2016, și împotriva Lituaniei, tot pe stadionul 'Ilie Oană'.


La partida cu Spania (1-2), din 5 septembrie, momentul de reculegere în memoria fiicei fostului selecționer spaniol Luis Enrique, decedată la vârsta de doar 9 ani, a fost perturbat de fluierăturile spectatorilor, iar începutul meciului a fost amânat cu aproximativ un minut din cauza petardelor și torțelor aruncate în teren de suporterii români. Imediat după golul României, marcat de Florin Andone (59), doi spectatori au pătruns pe teren.


România va întâlni reprezentativa Insulelor Feroe pe 12 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul Torsvollur din Torshavn, iar pe 15 octombrie va înfrunta Norvegia, pe Arena Națională din București (ora 21:45), ambele în preliminariile EURO 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8979 secunde