România, locul 14 la Jocurile Olimpice de Tineret

196
România, locul 14 la Jocurile Olimpice de Tineret - ddd-1579730488.jpg

Articole recomandate

România a ocupat locul 14 în clasamentul pe națiuni la ediția de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret, de la Lausanne, care s-a încheiat miercuri, cu ceremonia de închidere, conform Agerpres. Cu două medalii de aur, cucerite la monobob de Georgeta Popescu și Andrei Nica, și una de bronz, câștigată de Ramona Ionel, în proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteză, România a terminat înaintea unor țări cu tradiție în sporturile de iarnă, precum Canada, Cehia, Finlanda sau Slovenia, în ierarhia dominată de Rusia, Elveția și Japonia.

Peste 2.000 de spectatori au asistat la ceremonia de închidere, care a sărbătorit sportivii, voluntarii și tinerii din cantonul Vaud, care au făcut ca Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne să fie un eveniment spectaculos, potrivit site-ului competiției. La defilarea celor 76 de delegații au participat peste 900 de sportivi.

România a fost reprezentată de 35 de sportivi la cea de-a treia ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (competiție rezervată sportivilor sub 18 ani) la biatlon, bob, hochei pe gheață, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond și snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
Stire din Sport : Elevii se întrec la Olimpiada de volei!
Pagina a fost generata in 0.4413 secunde