Ovidiu Ionescu, meciul carierei la Europenele de tenis de masă

209
Ovidiu Ionescu, meciul carierei la Europenele  de tenis de masă - ovidiu-1537713337.jpg

Articole de la același autor

Jucătorul român de tenis de masă Ovidiu Ionescu și-a asigurat o medalie în proba masculină de simplu a Campionatelor Europene de la Alicante (Spania) după ce a reușit meciul carierei în fața veteranului Vladimir Samsonov (42 de ani).

Ionescu l-a învins, vineri, pe campionul european en titre, francezul Emmanuel Lebesson, iar sâmbătă a trecut în optimi de danezul Jonathan Groth, al șaselea favorit, cu 4-2, pentru ca în sferturi să câștige dramatic, cu 4-3, în fața belarusului Vladimir Samsonov (42 ani), triplu campion european la simplu (1998, 2003, 2005) și vicecampion mondial în 1997. Vladimir Samsonov se afla într-o formă de zile mari, trecând în turul precedent de legendarul său rival, neamțul Dimitrij Ovtcharov, cu 4-2.

Ovidiu Ionescu va lupta pentru calificarea în finală cu suedezul Kristian Karlsson, medaliat cu argint și bronz la Europene în proba de dublu și bronz la Mondiale cu echipa.

Este singura medalie obținută de către delegației României, la Europene. Pe tabloul feminin de simplu, constănțeanca Eliza Samara a fost eliminată surprinzător, în primul tur, de către ucraineanca Margaryta Pestotska, cu 1-4, Irina Ciobanu s-a oprit în turul doi, după 2-4 cu austriaca Sofia Polcanova, Bernadette Szocs a fost oprită în sferturi de poloneza cu origini asiatice Qian Li, cu 1-4, iar Daniela Dodean-Monteiro a fost învinsă în optimi de poloneza Katarzyna Grzbowska-Franc, cu 2-4.

Pe tabloul masculin, Hunor Szocs a părăsit competiția din primul tur, scor 1-4 cu Panagiotis Gionis, iar constănțeanul Cristian Pletea a câștigat doar două seturi în disputa cu portughezul Tiago Apolonia, scor 2-4. Atât Hunor Szocs, cât și Cristian Pletea au reușit să ajungă pe tabloul principal după ce au trecut de grupele preliminare. Cristian Pletea a înregistrat trei succese și o înfrângere până la disputa cu Tiago Apolonia.

La dublu feminin, echipele Elizabeta Samara/Bernadette Szocs și Adina Diaconu/Irina Ciobanu au fost eliminate în faza sferturilor de finală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.431 secunde