A început Campionatul European de fotbal U21! Băieții nostri așteaptă întrecerea cu optimism!

1151
A început Campionatul European de fotbal U21! Băieții nostri așteaptă întrecerea cu optimism! - imagine-1561032029.jpg
Duminică, 16 iunie, a început  a 22-a ediție a Campionatului European U21. După 21 de ani, România va fi din nou prezentă la această competiție. Având în componență mulți jucători care sunt titulari incontestabili la echipele la care activează, actuala selecționată ne dă speranțe la un rezultat care să scoată fotbalul românesc din anonimat.


 Meciurile de la această competiție vor fi găzduite de 6 stadioane: Dacia Arena din Udine, Mapei Stadium – Citta del Tricolore din Reggio nell`Emilia, Stadio Renato Dall`Ara din Bologna, Stadio Dino Manuzzi din Cesena, Stadio Nereo Rocco din Trieste și San Marin Stadium din Serravalle. Primele 5 stadioane sunt în Italia, iar al șaselea este din Republica San Marino.
Cele 12 echipe care vor participa la această competiție sunt: Italia, Spania, Belgia și Polonia, în Grupa A, Germania, Danemarca, Austria și Serbia, în Grupa B, România, Anglia, Franța și Croația, în Grupa C. Câștigătoarele celor trei grupe și cea mai bună dintre echipele clasate pe poziția a doua în fiecare grupă se vor duela în semifinalele care se vor desfășura la Bologna și Reggio Emilia, iar finala va avea loc la Udine, pe 30 iunie.


România va debuta în competiție în San Marino, unde, pe 18 iunie, de la ora 19:30, va întâlni Croația, teoretic cea mai accesibilă dintre adversare. Ultimele două meciuri din grupă, cu Anglia, pe 21 iunie, și Franța, pe 24 iunie, se vor disputa la Cesena. Toate meciurile de la această competiție vor putea fi urmărite pe TVR și pe serviciile de streaming live ale agențiilor de pariuri online. Cele din urmă au pregătit oferte consistente pentru această competiție, astfel încât, cei care pariază pe meciuri de fotbal au de unde alege.


Grupa României este cea mai echilibrată. Franța și Anglia sunt două dintre pretendentele la trofeu, Croația este o permanentă sursă de jucători de top, iar România beneficiază de o generație de excepție, cu jucători care sunt titulari la echipele de club. De altfel, 6 dintre componenții lotului de tineret au făcut parte din lotul României pentru meciurile cu Norvegia (2-2, la Oslo) și Malta (4-0, la Ta`Qali): Ianis Hagi, George Pușcaș, Tudor Băluță, Ionuț Nedelcearu, Dennis Man, Ionuț Radu. Primii 4 au fost titulari în meciul cu Malta, iar Pușcaș (2) și Man (intrat după pauză) s-au numărat printre marcatori.


Ascensiunea naționalei de tineret se leagă, în mare măsură, de munca lui Gică Hagi. 11 dintre fotbaliștii convocați de Mirel Rădoi pentru această competiție au crescut la Academia de fotbal condusă de fostul mare internațional român: Ianis Hagi, Denis Drăguș, Radu Boboc, Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu (toți Viitorul Constanța), Alexandru Cicâldău  (U Craiova), Cristian Manea (CFR Cluj), Dragoș Nedelcu, Florinel Coman (ambii FCSB), Tudor Băluță (Brighton) și Cătălin Căbuz (Hermannstadt). Printre ei s-ar fi aflat și Răzvan Marin, dar clubul la care va activa din această vară, Ajax Amsterdam, nu i-a permis să participe la competiție.


Atmosfera în cadrul lotului României este plină de optimism. La aceasta contribuie rezultatele obținute la echipele de club, experiența acumulată (majoritatea sunt titulari la echipele de club), omogenitatea lotului și promovarea unora dintre jucători la echipa națională. După recuperarea lui Cicâldău (a ratat prezența la acțiunea naționalei din cauza unei ușoare accidentări), Nedelcearu este singurul jucător cu probleme după ce a suferit o fractură nazală în meciul cu Malta. El a primit acceptul medicilor să joace cu o mască de protecție. Pentru orice eventualitate, dinamovistul Ricardo Grigore este pregătit să se alăture lotului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5738 secunde